Het zoete, zalige nietsdoen

Over Dolce Far Niente

Dolce Far Niente staat voor het zoete, zalige nietsdoen. En met onze Italiaanse espresso- en wijnbar halen wij een mooi, klein stukje van Italië naar de prachtige Ridderstraat in Den Bosch. Pure Italiaanse, authentieke smaken staan bij ons centraal. Gekenmerkt door de lekkerste espresso’s, high-end wijnen van het hoogste segment, kleine Italiaanse dishes en zoete lekkernijen voor bij de koffie.

Eigenaar Danny Snijders

Ik houd ervan om een echt goede koffie of een fantastisch glas wijn te drinken. Daarnaast ben ik een liefhebber van de mooie espresso-, food- en wijnbarretjes in Italië. Regelmatig kom ik in Italië voor werk en ontspanning. En zo dacht ik uiteindelijk: waarom zou ik dat niet in Den Bosch kunnen doen? En zo is het idee voor Dolce Far Niente ontstaan.

“Ik vind het heel leuk om dingen te creëren, zoals dit bijzondere concept van de beste espresso en high-end wijnbeleving in de Ridderstraat.”

’s Ochtends geniet je bij Dolce Far Niente van Italiaanse koffiespecialiteiten. In de namiddag wordt de zaak meer een wijnbar. Daarnaast organiseren we eens per maand een culinair event of wijnproefavond.

We gaan voor het hoogste, het lekkerste en meest bijzondere. Echt gave dingen. Geen ‘horeca wijn’, maar top wijnleveranciers als Bernardus, De Bruijn en Vinites. Geweldige kaas, worst, zoetigheid en andere heerlijkheden. Even genieten in een topzaak, omdat het leven te kort is om slechte horeca te bezoeken. Gewoon de allergaafste zaak maken samen.

Vraag ook gerust naar het ‘groene boekje’, als je nog exclusievere wijn of bubbels wil drinken.

Danny Snijders is, naast eigenaar van Dolce Far Niente, ook een bekende advocaat in Nederland. Hij is eigenaar van Snijders Advocaten, een groot advocatenkantoor met vestigingen in Den Bosch en Amsterdam. De Bossche Maartje Aussems is het warme, gastvrije gezicht van Dolce Far Niente, het hart van de zaak.

Hé, daar is het gezellig

Dolce Far Niente vormt een vaste plek in de Bossche horecawereld. Een zaak waar elke week een leuke vrijdagmiddagborrel is, waar elke maand iets bijzonders te doen is en waar je gewoon kunt genieten van een lekkere espresso of een goed glas wijn. Mensen weten: hé, daar is het gezellig, met geweldige wijn, espresso en food.

Reviews

Dolce far Niente

Google Reviews
4.5